MS Project kurs online

I MS Project bloggen tar vi upp funktioner och tips i MS Project som är bra att känna till och underlättar vardagen för dig.

Aktivitetsbaserad uppföljning i Microsoft Project

Uppföljning 2018-09-14

I Ms Project finns både aktivitetsbaserad uppföljning och resursbaserad uppföljning. Den aktivitetsbasreade uppföljningen bygger på att du rapporterar hur långt du kommit på varje aktivitet vid en viss tidpunkt. Under menyn Aktivitet hittar du gruppen Schema och knapparna 0%, 25%, 50%, 75% och 100%.


Dvs. har du gjort ungefär hälften på en aktivitet rapporterar du 50% och är du klar rapporterar du 100%. På detta sätt går det att rent visuellt i Ganttschemat att få en uppfattning över hur projektet går.

 

Innehåller projektet däremot många aktiviteter behöver vi lära oss lite mer kring uppföljning vilket jag beskriver i ett annat blogginlägg, men du kan redan nu börja använda olika färdiga filter för att som exempelvis Avslutade aktiviteter eller Oavslutade aktiviteter för att få fram olika vyer av informationen. Filter hittar du på menyn Visa och gruppen Data. Ta även och kolla in blogginlägget om Autofilter
DELA