Excelkurs

Nivå: Grund

Kurslängd: 2 dagar Pris: 7995 kr (Inkl.kursmaterial, lunch, kaffe och fika)

Plats: Stockholm City (Olof Palmes gata 29), Göteborg (Regnbågsgatan 8B), Malmö (Nordenskiöldsgatan 11), Online

Excelkurs

Kursens mål är att du skall få grundläggande kunskaper i Excel, samt förstå och kunna lägga upp egna kalkyler. På excelkurs grund kommer du att lära dig basfunktioner och kommandon som att skapa diagram, listor, formatering av celler, formler, konsolidering mm, samt att anpassa detta efter dina egna behov.

Bra att veta om schemalagda kurser hos Informer

enligt tidigare deltagare

Fyll i dina uppgifter

Vill du prata med oss innan du bokar? Ring 031-72 56 470

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som har liten eller ingen erfarenhet av Excel och vill lära dig grunderna. I kursen ingår mycket praktisk övning, massor med tips och många aha-upplevelser.

Garanterad start

Informer är Sveriges enda utbildningsföretag som erbjuder fullständig startgaranti på samtliga kurser. För dig som kund innebär vår startgaranti en enklare planering eftersom du vet att kursen du anmält dig till kommer att genomföras.

Om kursen du anmält dig till redan är fullbokad återkommer vi till dig med förslag på alternativa datum inom tolv timmar.

Garanterat nöjd

Informer erbjuder en helt unik nöjdhetsgaranti. För att säkerställa vår goda kvalitet lämnar varje kursdeltagare alltid en kursutvärdering.

Om du som kund mot all förmodan inte skulle vara nöjd med din utbildning hos Informer och snittet på kursutvärderingarna är under 4,0 (skala 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) har du rätt att få kursavgiften tillbaka.

Våra kurscenter

Stockholm

Olof Palmes gata 29

vagBeskrivningSthlm

Göteborg

Regnbågsgatan 8B

vagBeskrivningGBG

Nordenskiöldsgatan 11

vagBeskrivningMalmo

Mer om vår grundkurs i Excel

Vår grundkurs är en tvådagarsutbildning där pedagogiska genomgångar varvas med tid för egna övningar och tester. Under genomgångarna följer alla elever med på sin egen dator och skapar liknande kalkyler och listor som läraren. Passen med egna övningar och tester består i att varje elev självständigt arbetar sig igenom de övningar som är framtagna för aktuell kurs.

På vår grundkurs lär du dig behärska hur man bygger en smart kalkyl eller budget samt hur man snabbt och enkelt snyggar till den med olika format. Enklast är att använda olika autoformat men du kommer självklart även lära dig hur du skapar manuella format för att kunna anpassa kalkylen och få den att se ut precis som du vill.

Vad gäller kalkylering kommer du under kursen lära dig olika typer av summeringar och formler som finns i Excel. För att göra arbetet lite enklare när kalkylen kräver mer avancerade beräkningar än plus och minus har utvecklarna på Microsoft skapat en massa färdiga beräkningar som kallas funktioner. När du går en excelkurs på grundnivå kommer du att lära dig de tio vanligaste beräkningsfunktionerna.

Under de senaste tio åren har arbetet i Excel förändrats ganska mycket och i dag handlar arbetet ofta om att kunna hantera och analysera olika datalistor. Under kursen kommer du lära dig filtreringar, sorteringar och olika beräkningar i dina listor.

För att lättare kunna analysera eller presentera viss information är det praktiskt att skapa ett eller flera diagram. I Excel finns det ett stort antal olika diagram med nästan oändliga möjligheter till inställningar och anpassningar. Under kursen kommer du att lära dig de vanligaste diagrammen såsom stapel, cirkel och linjediagram samt att anpassa dessa på grundläggande nivå.

Dessutom kommer du under kursen naturligtvis även att lära dig massor av tips och trix, snabba genvägar och aha-upplevelser du knappt trodde var möjligt.DELA