MS Project kurs online

I MS Project bloggen tar vi upp funktioner och tips i MS Project som är bra att känna till och underlättar vardagen för dig.

Röda siffror i Microsoft Project

Resursplanering 2018-06-08

I Microsoft Project visas överbeläggningar bland annat med röda siffror. Detta fungerar finfint om planeringen är på daglig basis men ter sig lite konstigt då man zoomar ut på vecka eller månad. Anledningen är att Ms Project i grunden är inställt på att hitta överbeläggningar på dag för dag basis. Om vi exempelvis har en person som är belagd till 9 timmar på måndagen och sedan inte har någon mer beläggning den veckan så visas måndag 9 timmar i rött. Detta är naturligtvis helt i sin ordning.


Det som blir lite lustigt är när vi zoomar ut för att titta på informationen på exempelvis vecka.

Nu visar Microsoft Project att vi har en överbeläggning i vecka 24 trots att vi bara har en beläggning på 9 timmar av 40 tillgängliga. Detta eftersom Ms Project i grunden kontrollerar på dag för dag basis. För att lösa detta ställer vi om så att överbeläggningskontroll skall göras på vecka för vecka basis. Gå in på menyn Resurs och välj Utjämningsalternativ. I dialogrutan välj Vecka för vecka och bekräfta med Ok.

Eftersom överbeläggning nu utvärderas på veckobasis och 9 timmar på en vecka inte är någon överbeläggning så försvinner den röda färgen :- ) 


DELA