MS Project kurs online

I MS Project bloggen tar vi upp funktioner och tips i MS Project som är bra att känna till och underlättar vardagen för dig.

Länka aktiviteter i Ms Project

Projektplanering 2018-05-07

När du planerar ett projekt i Ms Project kommer du troligtvis att vilja påvisa samband mellan de olika aktiviteterna. Tänk dig att du skall bygga ett hus och då har du troligtvis sambandet att grunden måste vara klart innan du kan bygga väggarna och väggarna måste vara klara innan nu kan lägga tak.

Fördelen med att arbeta med länkar är dels att du behöver tänka till samt att det blir mycket enklare att underhålla planen. Har du beskrivit sambanden i din plan korrekt räcker det med att du flyttar fram aktiviteten grund vid en försenad byggstart och alla länkade aktiviteter följer då med på automatik.


Du länkar två aktiviteter till varandra genom att markera dem i planen och klicka på knappen ”Länka aktiviteter” . Ligger aktiviteterna du skall länka tillsammans är det lätt att markera dem med musen och sedan klicka på ”Länka aktivitet”. Lägger de med några aktiviteter i mellan markerar du först den aktivitet du skall länka från och håller sedan ned Ctrl och klicka på den du vill länka till.
Tips! Kortkommando för att länka aktivitet är Ctrl + F2
DELA