MS Project kurs online

I MS Project bloggen tar vi upp funktioner och tips i MS Project som är bra att känna till och underlättar vardagen för dig.

Kopiera kalendrar till ett annat projekt

Projektplanering 2018-06-04

Vi har tidigare pratat om vikten av att verklighetsanpassa kalendern i Microsoft Projekt för att lyckas med projektet. Har du dessutom tillgång till en Ms Project fil där detta redan är gjort så kan du med fördel kopiera denna och slipper då göra jobbet själv :- ) För att kopiera en kalender skall både filen du vill kopiera från och filen du vill kopiera till vara öppna. Du skall befinna dig i filen du vill kopiera till och gå in på menyn Arkiv och välj Organisera.


Organiseraren är ett hjälpmedel för att kopiera olika objekt mellan olika Microsoft Project filer. Du kan bland annat kopiera egenbyggda vyer, tabeller rapporter och så naturligtvis kanderar. Välj fliken kalendrar och i dropplisten "Kalendrar tillgängliga i" skall du välja projektet som du vill kopiera kalendern från. I mitt fall har jag en fil som heter "Exempel med aktiviteter som byter färg.."

I den valda filen kan det finnas ett antal olika intressanta kalendrar. Det skulle exempelvis kunna finnas kalendrar som är anpassad efter tyska eller amerikanska lovdagar. I mitt exempel har jag påverkat den vanliga standardkalendern vilket troligtvis är det vanligaste. Markera den kalender du vill kopiera och välj kopiera. Om det som i Exemplet redan finns en kalender med samma namn så får du en dialogruta enligt nedan men och det är bara till att svara ja.

Den nya kalendern är nu tillgänglig i bägge projekten :- ) DELA