MS Project kurs online

I MS Project bloggen tar vi upp funktioner och tips i MS Project som är bra att känna till och underlättar vardagen för dig.

Att komma igång med Ms Project

Projektstart är mycket enkelt att ställa in och missas ofta av oerfarna Microsoft Project användare. Du sätter projektstart genom att välja fliken ”Projekt” och sedan knappen ”Projektinformation”

I dropplisten ”Schemalägg från” kan du välja om projektet skall planeras från startdatum eller från slutdatum. Det absolut vanligaste är att man planerar från startdatum och slutdatum räknas då automatiskt ut allteftersom du fyller på med aktiviteter i din plan. Väljer du istället att planera från slutdatum läggs dina aktiviteter på detta datum och din plan byggs upp bakifrån och du får istället ett planerat startdatum uträknat.

Välj ett planerat startdatum och klicka på ok. Om du inte sätter något startdatum sätts det automatiskt till dagens datum och det kan fungera hyggligt om projektet inte redan har börjat. Har projektet redan börjat och du försöker få in aktiviteter i gångentid kommer du få konflikter i form av dialogrutor som säger tex. du försöker lägga in en aktivitet före projektets startdatum osv. Dvs sätt alltid ett startdatum på ditt projekt då blir arbetet lite lättare :- )

DELA