Excelkurs för ekonomer

Nivå: Fortsättning

Kurslängd: 2 dagar Pris: 8995 kr (Inkl.kursmaterial, lunch, kaffe och fika)

Plats: Stockholm City (Olof Palmes gata 29), Göteborg (Regnbågsgatan 8B), Malmö (Nordenskiöldsgatan 11), Online

Excelkurs för ekonomer

Kursen är en fortsättningskurs i Excel med inriktning mot ekonomiansvariga, ekonomiassistenter och personer som arbetar med lite större kalkyler och listor i Excel. Efter genomförd excelkurs kommer du att kunna bygga kraftfulla kalkylmodeller i Excel samt analysera data från te x affärssystem med pivottabeller och databaskopplingar.

Du kommer dessutom lära dig mängder om databehandling som exempelvis hitta dubbletter, automatiskt jämförelse av listor samt gruppera och bryta isär data för vidare analys då du använder Excel som databas.

Bra att veta om schemalagda kurser hos Informer

enligt tidigare deltagare

Fyll i dina uppgifter

Vill du prata med oss innan du bokar? Ring 031-72 56 470

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som redan arbetar i Excel med beräkningar, sammanställningar och analyser. Kursen håller ett lite högre tempo och du kommer att få lära dig mer avancerade funktioner och användningsområden samt en massa tips & trix.

Garanterad start

Informer är Sveriges enda utbildningsföretag som erbjuder fullständig startgaranti på samtliga kurser. För dig som kund innebär vår startgaranti en enklare planering eftersom du vet att kursen du anmält dig till kommer att genomföras.

Om kursen du anmält dig till redan är fullbokad återkommer vi till dig med förslag på alternativa datum inom tolv timmar.

Garanterat nöjd

Informer erbjuder en helt unik nöjdhetsgaranti. För att säkerställa vår goda kvalitet lämnar varje kursdeltagare alltid en kursutvärdering.

Om du som kund mot all förmodan inte skulle vara nöjd med din utbildning hos Informer och snittet på kursutvärderingarna är under 4,0 (skala 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) har du rätt att få kursavgiften tillbaka.

Våra kurscenter

Stockholm

Olof Palmes gata 29

vagBeskrivningSthlm

Göteborg

Regnbågsgatan 8B

vagBeskrivningGBG

Nordenskiöldsgatan 11

vagBeskrivningMalmo

Mer om Excelkurs för ekonomer

Excel för ekonomer är en tvådagarsutbildning som innehållsmässigt är väldigt lik vår populära fortsättningskurs i Excel. Fördelen med en egen kurs för just ekonomer är främst att kunna anpassa upplägget ytterligare samt skapa en homogen grupp av deltagare som ofta har liknande frågor och funderingar.

Under kursen arbetar vi mycket med listor, filter, pivottabeller och funktioner som är vanligt förekommande på dagens ekonomiavdelningar. Du kommer att lära dig koppla Excel till externa databaser och internet för att snabbt och automatiserat hämta stora datamängder för analys och bearbetning.

Du kommer dessutom lära dig bygga funktioner i flera led för att skapa mer avancerade kalkyler och lösningar. För att presentera data kommer du lära dig hantera mer avancerade diagramfuktioner och pivotdiagram.

Du kommer även att lära dig grunderna i hur ni kan automatisera enkla uppgifter på ekonomiavdelning genom att spela in och köra egna makron.

Excel för ekonomer är kursen för dig som arbetar på en ekonomiavdelning och känner att du redan behärskar grunderna i Excel. Under kursen kommer du få två trevliga, inspirerande och mycket lärarrika dagar med massvis av aha-upplevelser.DELA